2012. szeptember 7., péntek

Tárkonyos csirkeraguleves

A raguleves általában biztatóan hangzik számomra, főleg ha tárkonyos – bármikor szerencsém volt hozzá, minden esetben jóízűt ettem belőle. Jelen esetben is hasonlóképp kezdődött, ínycsiklandó már kinézetre is. Tele zöldséggel, galuskával, ráadásul szép nagy darab húsokat észlelni benne. Hm, mi több kellene? Dús és laktatónak ígérkezik, egyértelmű, hogy kérek egy adagot.



 Nem csak a kinézet meggyőző, az íze is az. Hibátlan. Az összetevők és a fűszerek egyvelege pontosan azt az ízt adja, amire számítottam. Tehát továbbra sem csalódtam a leves lényegében. Répadarabok, galuska, stb., mondhatni oly sűrű, hogy szinte megáll benne a kanál. Kezdetnek tökéletes. Lenne. A meggyőzőnek ható nagy darab hús következik – a kis csésze méretéhez jutott belőle kettő is, kész csoda, de annál nagyobb öröm. Míg minden gyanú nélkül rá nem harapok. Csont. Ehh, ennyit a méretéről. Ezt még túl is élni, akad ott hús is. Így nézve már kevesebb, ellenben valóban puhára főtt, finom csirkehús. A problémát az előkészítés okozza, melyre leginkább a levest tovább kanalazva kell ráeszmélni: azt a csirkét bizony minden megfontolás nélkül egyszerűen csak feldarabolták, nem is akárhogy. A kedves szakács ott vágta, ahol épp érte, feltehetően bárddal. Az eredmény: legyen bármi finom a leves, elég kellemetlen fél percenként csontszilánkokat köpködni. Erre talán jobban oda kellett volna figyelni. Bár, ahogy mondani szokás, olcsó húsnak híg a leve, 200 Forintért ne várjak csodát. Némi örömteli ízhatás, kellemetlenségekkel vegyítve. Ennyi volt a mesém mára, talán tovább is tartott volna, ha a konyha említett főztjéből nagyobb adagot kértem volna….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése