2012. május 25., péntek
Brokkolis rakott burgonya
Finom étel, sőt, nagy kedvencem a rakott burgonya, jól megsütve, benne kolbász, tojás, a tetején tejföl. Hmm... De rég ettem ilyet, hiányzik is. Minap látom a menüben, brokkolis rakott burgonya. Ugyan, azzal mi baj lehet? A brokkolit is szeretem, finom és egészséges (kell ám, nem csak a májat rombolni!). A tálalt adag mennyisége is teljesen rendben, de ízlelésre annál érdekesebb. Brokkoli rendben, Burgonya is. Ellenben minden egyéb hiányzik, az imént említett, emlékeimben élő kolbász, tojás s persze a tejföl is. Valami tejes dolgot érezni benne talán, de nagyon másképp. Kitartóan kóstolgatom tovább, de valahogy nem az igazi, hiányzik valami. Valami, amire emlékszem, de csak nem jön az íz, akármely részét ízlelem. Majd beugrott egy régebbi sztori, egykori kollégámon anno jót is nevettünk amiatt. Rakott burgonyát készített, majd a hozzá érkező cimboráját (szintén ex-kolléga) kínálta. Szépen összekészítve, minden megfőzve, gusztusos, tepsibe pakolva, s a sütőből vette elő. Csak egy valami hiányzott: nem csak be kellett volna tenni a sütőbe, hanem azt be is gyújtani egy időre.Egyértelműen azért, hogy összesüljön, érvényesüljenek az ízek. Nem kapott egyértelmű leírást, vélhetően azért maradt ki e lépés. Talán már mondanom sem kell, miért jutott ez eszembe e kis történet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése