Egyszerű, gyors, kevés és könnyen beszerezhető alapanyagot igénylő étek. Nem kell több, mint mák, tej, némi cukor, porcukor s legfontosabb a száraz kifli. Esetleg egy kis vaj. Minden egyéb, a receptekben említett hozzávaló mellőzhető extrának tekintendő. A tejet forrald, mehet bele a cukorból is. A mákot keverd cukorral/porcukorral, amelyik épp szimpatikusabb (vagy olcsóbb, ill. akad belőle). Ezek után mehet tepsibe a már felkarikázott (vagy darabolt, tépett, aprózott) száraz kifli, rá a (cukros forralt) tej és a cukros mák. S 20-30perc alatt kész is. Ugye milyen remekül hangzik? Ellenben az ember lehet feledékeny, figyelmetlen, megannyi buktató van. S a végeredmény a legcsodálatosabb: valami meleg, nedves, mákos pékárura emlékeztető darabos maszlag. Íze nem sok, fogad alatt serceg a cukor, megérzed a mákot, a száraz állapotból puhított kiflit.Nem laktat, de hamar telít, egész pontosan puffaszt. Fontos, hogy legalább ízlésesen legyen tálalva, nem elfelejteni jól megszórni porcukorral, hogy garantáltan megszomjazz fogyasztása közben. Minden nemű öntet nyugodtan mellőzhető, rontja az üzleti értéket (hiszen az üdítőt jobb haszonnal lehet mellé adni). S ha már 'jóízűen' majszolod a mákos gubát, s esetleg olyan érdekes adalékokat találsz benne, mint pl. kenyér széle, nem kell túlzottan meglepődni. Könnyen érzelmezhető a száraz kifli szimplán pékárunak, azaz mindent bele, úgyis összefő és sül, nemdebár? Különben is, egy helyre megy, nem értem miért is panaszkodnál...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése